Het initiatief

Zolang uw woning binnen het aansluitgebied van Glasvezel Assendorp valt wordt u onder dezelfde voorwaarden aangesloten. Dit geldt ook voor bedrijfspanden.

Dit kan. De glasvezel wordt in dat geval op rol op uw erfgrens gelegd. Wanneer u in de toekomst besluit de glasvezelaansluiting toch te willen realiseren, dan is dit uiteraard mogelijk. De aannemer zal de aansluiting op dat moment voor u realiseren. U betaalt op dat moment de werkelijke aansluitkosten, deze bedragen minimaal €450.

Het abonnement

Uw abonnement loopt in principe een jaar. daarna wordt het abonnement automatisch elke maand verlengd.

Bij het regelen van de overstap houden wij er rekening mee dat er altijd een overlap is in diensten, meestal een week, om ervoor te zorgen dat u niet zonder diensten komt te zitten mocht er iets misgaan.

Niet in alle gevallen kan u uw e-mailadres behouden. Als u een provider gebonden e-mailadres heeft zal deze komen te vervallen wanneer uw abonnement opgezegd wordt. Heeft u een onafhankelijk e-mailadres, bijvoorbeeld hotmail, gmail, live, outlook of icloud kunt u deze gewoon behouden.

Wilt u graag uw abonnement uitbreiden met één van onze extra opties dan kunt u dit doen door te mailen naar info@plinq.nl of door te bellen met onze klantenservice via 088-7768444. Alle extra opties zijn maandelijks aan- en uit te zetten

Als u de overstap maakt naar PLINQ bieden wij u overstapservice aan. Dit houdt in dat wij voor u de overstap regelen. Wij zullen samen met u kijken naar een geschikte datum om de overstap plaats te laten vinden.

Wel of geen eigen apparatuur aanschaffen:

  • Familiepakket: Als onderdeel van het familiepakket krijgt u van ons een AVM Fritz!Box router in bruikleen. Deze router is voorzien WiFi, zelf aanschaffen is dus niet nodig.
  • Studentenpakket: Het studentenpakket wordt geleverd zonder router. U kunt zelf een geschikte router aanschaffen of kiezen voor één van de door ons aangeboden routers. 
  • Seniorenpakket: U ontvangt van ons een AVM Fritz!Box 7530 router in bruikleen. Deze router is niet voorzien van internet, maar zorgt dat u zorgeloos kunt telefoneren en TV kijken. 
  • TV pakket: het basis TV pakket bestaat uit digitale televisie. Hier is geen extra router voor nodig. Wilt u uitbreiden met interactieve TV dan is een router noodzakelijk. U kunt hiervoor een AVM Fritz!Box 4040 bij ons aanschaffen. 
  • Zelf samenstellen: kiest u voor het zelf samenstellen pakket dan bent u vrij in de keuze van hardware. Echter in het geval u kiest voor telefonie is een AVM Fritz!Box 7530 noodzakelijk om telefonie te kunnen laten functioneren. Kiest u voor de optie interactieve televisie dan is een AVM Fritz!Box 4040 noodzakelijk. Kiest u voor de combinatie van telefonie en interactieve TV dan volstaat een AVM Fritz!Box 7530. 

Internet

Bij aanschaf van een familiepakket levert PLINQ een router mee in bruikleen. Bij alle andere pakketten zult u uw eigen router moeten aanschaffen. Als u een router aanschaft kunt u door het hele huis internetten. Lukt dit niet dan kunt u altijd een tussenstation (accespoint) plaatsen om het bereik van de router te vergroten

Nee bij ons heeft u geen datalimiet, dit betekent dat u onbeperkt gebruik kunt maken van de wifi

De door ons geboden internetverbinding is een gegarandeerde verbinding. Of je deze snelheid tijdens het up- en/of downloaden daadwerkelijk haalt hangt af van tal van factoren. Waaronder de snelheid van de computer, het modem en de router. Maar ook de belasting van de internetservers en de afstand tot de wijkcentrale zijn van invloed op de snelheid van uw internetverbinding.

Het is mogelijk om uw eigen apparatuur te gebruiken om bijvoorbeeld de WIFI te regelen in uw woning. Het door ons geleverde modem kan in ‘bridge’ gezet worden, zodat u in eigen beheer apparatuur achter het modem kan aansluiten. Dit geldt alleen voor het modem dat bijgeleverd wordt bij een familiepakket, bij een ander pakket zult u uw eigen modem of router moeten gebruiken.

Telefonie

Bij de overstap naar PLINQ kunt u kiezen voor nummerbehoud. Wij zullen dan regelen dat de dienst door ons overgenomen wordt en het nummer behouden wordt.

In veel gevallen is het mogelijk om een extra lijn of telefoonnummer in gebruik te nemen. Bijvoorbeeld om vanuit huis met twee verschillende telefoonnummers uit te bellen. Nummerbehoud voor dit nummer is mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden

Wanneer gewenst kunt u een nieuw telefoonnummer krijgen. Op het moment van activatie voorzien wij u van een nieuw telefoonnummer.

U ontvangt een telefoonnummer met het kengetal van Zwolle.

Standaard worden onze zakelijke pakketten geleverd met twee gesprekskanalen/ twee nummers. Uiteraard kunt u hierbij uw telefoonnummers behouden. Bovenop deze twee gesprekskanalen kunt u eenvoudig uitbreiden met meerdere gesprekskanalen.

Afhankelijk van uw zakelijke gebruik van telefonie bieden wij ook maatwerkoplossingen voor telefonie. Zo biedt PLINQ bijvoorbeeld een managed voice dienst gebasseerd op voice over IP (VOIP), ook wel bellen via het internet. Met deze zakelijke telefonieoplossing hoeft u niet meer de centrale telefonieapparatuur in uw bedrijf aan te leggen en onderhouden. U maakt gebruik van de virtuele telefooncentrales van PLINQ.

De adviseurs van PLINQ komen graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Televisie

Voor interactieve televisie heeft u per televisie een interactieve tv ontvanger nodig. Deze kunt u bij ons huren of aanschaffen.

Standaard ontvangt u circa 57 zenders in de basis. Waarvan 27 in HD-kwaliteit. Het basiszenderpakket is een samenstelling van de meest bekeken zenders.

Klik hier voor een zenderoverzicht.

Standaard ontvangt u een ruim aanbod aan digitale radiozenders in de basis. Het radiozenderpakket is een samenstelling van de meest beluisterde radiozenders

Kiest u voor interactieve televisie dan heeft u per televisie een interactieve tv ontvanger nodig. Deze tv ontvanger moet op uw router worden aangesloten door middel van een UTP-kabel en deze heeft maximaal vier aansluitingen.

Kiest u voor interactieve televisie dan dient u tv aangesloten te worden door middel van UTP kabel op het modem. Heeft u UTP kabel in de woning dan kunt u deze blijven gebruiken. Van belang is dat het gaat om cat. 5 of cat. 6 UTP kabel.

Heeft u de juiste bekabeling momenteel niet in de woning dan adviseren wij u om de juiste bekabeling aan te schaffen. Wij kunnen u hierin adviseren.

 

 

Ja, wanneer u kiest voor interactieve televisie krijgt u toegang tot onze Live TV App. Hiermee kunt u live tv kijken op up tablet. U kunt gebruik maken van de live tv app binnen het bereik van de WIFI van uw modem.