Hoe werkt de Aanleg van Glasvezel?

Glasvezel Assendorp (een initiatief van Stichting CAI Assendorp) gaat starten met de renovatie van het huidige CAI-netwerk in Assendorp. Concreet betekent dit dat het huidige CAI-netwerk voor internet, telefonie en televisie zal worden vervangen voor een glasvezelnetwerk. Hiermee is snel en betrouwbaar internet binnen handbereik voor iedere bewoner van de wijk Assendorp.

Na de zomer zal gestart worden met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van dit netwerk. De graafwerkzaamheden bestaan uit twee fasen. De vezel moet namelijk door het hele gebied gelegd worden en daarnaast wordt ook naar elke woning die zich heeft aangemeld een vezel gelegd.

Uw verbinding kan pas tot stand worden gebracht als deze beide fasen zijn doorlopen en in de wijkcentrale het sein op groen staat. Als in de wijkcentrale het sein op groen staat zal de planafdeling van Glasvezel Assendorp een afspraak met u maken om een monteur langs te sturen die de installatie voor u zal komen regelen. Hierbij wordt ook meteen gekeken naar het opzeggen van uw huidige abonnementen bij andere providers. Zo hoeft u zelf weinig te doen om over te stappen naar glasvezel en zo te kunnen genieten van supersnel internet en haarfijne televisiebeelden!