Het snelste glasvezelnetwerk van de wijk Assendorp!

Liever direct contact? 088 – 77 68 410
logo Assendorp

Van aanleg tot oplevering

Aanleg van de glasvezelkabel naar uw woning

In Assendorp is het glasvezelnetwerk de afgelopen tijd flink uitgebreid, want steeds meer bewoners hebben interesse in glasvezel. Sommige woningen zijn op dit moment nog niet aangesloten op glasvezel, maar gelukkig is hier in het verleden de voorbereiding voor getroffen. De glasvezel ligt namelijk al klaar op rol voor uw gevel of in de stoep, hij moet alleen nog aangesloten worden. De aanleg hiervan is niet zomaar klaar en daarom kan het soms even duren voordat u daadwerkelijk gebruik kunt maken van onze diensten. Wij begrijpen dat u zich afvraagt wat er in de tijd van het opgraven tot aan het opleveren van de diensten precies gebeurt.

Even voorstellen aan onze monteurs

Onze monteur Peter en zijn collega’s zijn elke dag hard aan het werk om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk gebruik kunt maken van uw gekozen diensten. Zo starten zij hun werkdag dag met het bestuderen van de kaart. Op deze kaart kan hij zien waar de glasvezelrol precies ligt. Wanneer dit bekend is, graaft hij de glasvezelrol op. Vervolgens moet hij even bij u binnen kijken waar de glasvezel naar binnen gebracht kan worden, zonder dat u er al teveel last van heeft. Hij boort zorgvuldig een gat in uw gevel om vervolgens het glasvezel van buiten naar binnen te brengen. De glasvezel wordt binnen in uw woning gelast op een FTU (glasvezelpunt). 

Signaal controle

Wanneer het glasvezel bij u thuis is ge├»nstalleerd is het belangrijk om te meten of het signaal over is gekomen bij de wijkcentrale. Deze wijkcentrale staat aan de Groeneweg. De monteur zorgt dat het internet- en/of tv-signaal vanuit de wijkcentrale bij u thuis komt. Dit noemen we met een technisch woord ‘patchen’.

De oplevering
Als laatste stap keert Peter terug naar uw woning om het gekozen pakket aan te sluiten, zodat u gelijk gebruik kan maken van het pakket. Nu is uw woning aangesloten op glasvezel en vindt de oplevering plaats. Met het opgraven tot en met het opleveren is Peter ongeveer twee tot vier uur bezig.

Deel dit blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
glasvezel

Glasvezel overstapweken

Profiteer tijdens de glasvezel overstapweken Tot 17 december 2023 profiteert u tijdens de glasvezel overstapweken tijdelijk van extra veel voordeel.

glasvezel

Wij zitten in de Enk!

Glasvezeladviesdagen in de Enk In april zijn wij een nieuwe campagne gestart. Met deze campagne willen we iedereen een goed

glasvezel

Campagne april t/m mei

Campagne april tot en met mei Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van het internet van de toekomst: glasvezel. Niet